2008. február 19., kedd

Élet Gyöngye gluténmentes

Az gluténmentes Élet Gyöngye a szervezet lúgosítását és kalcium-szükségletét biztosító élő táplálék.
Összetétele: köles (50%), amaránt, hajdina, gyümölcscukor, tejminerál komplex, citrus pektin, antioxidans(aszkorbinsav)
A doboz tartalma: 270 gramm granulátum, mely 9 napra elenegdő adag
Használata: a nap bármely szakában 6 evőkanálnyi (30 gramm) granulátumot 1,5 - 2 dl folyadékban jól elkeverve
Ára: 4860 Ft

Bővebben a gluténmentes Élet Gyöngye granulátumról:

A „modern” élelmiszeripari termékek tömeges fogyasztásának és a rossz modell szerint folytatott táplálkozásnak köszönhetően általánossá vált a szervezet ún. elsavasodása, mely számos kutató egybehangzó véleménye alapján a legkülönbözőbb betegségek kialakulásának primer okaként jelölhető meg. Ennek megelőzése érdekében fontos lenne az olyan típusú táplálék rendszeres, napi fogyasztása, melynek emésztése a szervezet további elsavasodása nélkül megy végbe, sőt a szervezet sav/bázis egyensúlyát javítja.
Az gluténmentes Élet Gyöngye lúgosító termék fogyasztása jótékonyan hat a szervezet sav/bázis egyensúlyára, valamint javítja a szervezet bázikus anyagokkal való ellátottságát. A készítmény jótékony hatását a kizárólag természetes eredetű alkotóelemeinek köszönhetően fejti ki, melyek közül kiemelkedő jelentőséggel bír a köles, mely az egyetlen hatékonyan lúgosító gabona. A savasodás elkerülése (lúgosítás) alapvető feltétele a szervezet méregtelenítésének és a sejtszintű biokémiai folyamatok megfelelő működésének.
Összetevőiről: Köles: magas energiatartalmú, rostban gazdag mag, mely B1-, B2-, B6-vitamint, pantoténsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, szilíciumot, fluort, ként, magnéziumot, kovasavat, esszenciális aminosavakat (Metionin) és lecitint tartalmaz. A köles számtalan jótékony hatása közül a legfontosabbak: a lúgosító hatása (mely csökkenti a szervezet elsavasodását), kötőszövet erősítő, érfal regeneráló, köröm és hajerősítő emésztőrendszer regeneráló, kedvező hatású vese és hólyaggyulladás, bőrbetegségek esetén, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét, valamint kiváló hatású vashiányos állapotoknál.
Amaránt (Amarantus hypochondriacus): a Föld egyik ősi kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Az amaránt aminosav összetétele harmonikusan kiegyenlített, ennek köszönhetően fehérje tartalma kiválóan hasznosul (85%). Kísérletek igazolják, hogy a nyers mag fehérjéinek biológiai értéke magasabb még a legközismertebb fehérjeforrásokénál is. E tulajdonságoknak köszönhető, hogy a NASA az amarántot felvette az űrhajósoknak összeállított élelmi anyagok listájára. Külön említést érdemel, hogy a legújabb orvosi kutatások szerint a lizin (a fehérjét felépítő egyik aminosav), melyből az amaránt kiemelkedően magas mennyiséget tartalmaz, az egyik leghatékonyabb anyag az érelmeszesedés ellen vívott harcban, valamint a kollagénépítés nélkülözhetetlen anyagaként a rákos sejtek növekedésének és a metasztázisok keletkezésének megszüntetésében, illetve ezek kialakulásának megelőzésében. Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve. Ez nemcsak a vegetáriánusok számára lehet érdekes, hanem a világ lakosságának mintegy 20%-át kitevő valamennyi vashiányosnak. Kiemelendő az amaránt kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. Az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is kitűnő tápanyagforrás. Magas olajtartalma rendkívül kedvező zsírsavösszetétellel bír. A legújabb kutatások szerint az amaránt olaj előnyösen alkalmazható a mellrákmegelőzés eszközeként. Az amaránt fogyasztása ajánlott:
a vashiány pótlására, illetve a megnövekedett vasszükséglet fedezésére, a kalcium szervezetbe juttatására (csontritkulás megelőzés), a magnéziumhiány pótlására, lisztérzékenység esetén
a hiánytáplálkozás egészséget károsító tüneteinek megszüntetésére, érelmeszesedés esetén, illetve annak kialakulását megelőzendő, renyhe bélműködés esetén, a szervezet lúgosítására, illetve tisztítására, a cukorfogyasztásban korlátozott személyek számára, ill. rostban gazdagabb táplálékigény esetén.
A táplálkozásunkból méltatlanul mellőzött hajdina: a hagyományos táplálkozásban alkalmazott egyéb gabonafélékhez viszonyítva kiemelkedően magas rost- és aminósav tartalmú gabonánk(lizin, metionin, arginin). 77%-os telítetlen zsírsavtartalmával fogva, a búzánál is jóval értékesebb tápanyagforrás. Magas kalcium, magnézium és kálium tartalmú, ellenben kifejezetten alacsony a nátrium tartalma. A nyomelemek közül vasban, rézben és cinkben gazdag. A hajdina igen értékes vitaminforrás is, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden elemét tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentős. Flavonoidokat és a rutint tartalmaz (P-vitamin), amely kiváló ellenszere a kapilláris vérzéseknek és a sugárterápia okozta mellékhatásoknak. Magas rutintartalma miatt őseink gyógynövényként használták. Kiemelkedően magas élelmirost-tartalma miatt, jól alkalmazható a népbetegségnek tekinthető székrekedés étrendi kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (pl. vastag- és végbéldaganat) megelőzésében. Glikaemiás indexe alacsony, így a cukorbetegek étrendjének is szerves részét képezheti. Egyes vélemények szerint a hajdina alkalmazható a Candida albicans fertőzés étrendi diétában is. A hajdina magas cinktartalma szintén kedvező hatású. A máj elzsírosodási folyamatának megelőzésében a kéntartalmú aminosavak (pl. metionin) fogyasztása jótékony hatású. A hajdina alkalmazható a lisztérzékeny betegek gluténmentes diétájában.
Tejminerál komplex: természetes eredetű (kizárólag tej) ásványi anyag komplex, mely kitűnő hasznosulása révén a legjobb kalcium, illetve magnézium és foszfor forrás. Fruktóz: a fruktóz (természetes gyümölcscukor) metabolizációja nem igényel közvetlenül inzulint. Napi 30 grammig cukorbetegek is fogyaszthatják, 30 % alatti glikémiás indexel rendelkezik. Segíti egyes esszenciális aminosavak felszívódását, valamint gyorsítja az alkohol lebomlását. előfordulhat Pektin: a készítményben található citruspektin, mint vízben oldódó rost, melynek jelentős szerepet tulajdonítanak a méreganyagok megkötésében és bélfal védelmében. Ennek köszönhető bélgyulladás csökkentő hatása. Csökkenti a koleszterin-, és vérzsír szintet.
Fedezd fel újra, tedd táplálékoddá az ősi, megbecsült, nagyértékű természetes, bio kölesből, amarántból, a gyógynövényként használt hajdinából készült magas rosttartalmú élelmiszert, mely napi fogyasztásával a legjobb minőségű, élő táplálékot biztosítod szervezeted működéséhez, egyensúlya fenntartásához, visszaszerzéséhez.