2008. március 13., csütörtök

Reklám cikk - VÁZLAT!

Az emberi test a természet által kialakított tökéletes szervezet. Természetes állapota az egészség. Mindig erre törekszik oly módon, hogy állandóan tisztítja magát a fölösleges és ártalmas anyagoktól. Egészségünkben rendellenességek akkor jelentkeznek, ha megsértjük az élet természetes törvényeit.
Az elfogyasztott étel és egészségünk közti szoros összefüggés régóta ismert (i.e. 400 körül Hippokratesz:
"Étketekben lesz gyógyulástok"), csak feledésbe merült. Korunk emberének katasztrofális fizikai hanyatlása helyezte újra elõtérbe a tisztítás és táplálás fontosságának felismerését az egészség megõrzésében és helyreállításában.
Az orvosképzés és a modern orvoslás az utóbbi néhány évtizedben teljesen figyelmen kívül hagyta - a kemoterápiák bûvöletében - az ételek testünkre gyakorolt hatását. Az egyre hatékonyabb gyógyszerek megjelenése a tüneti terápia elterjedését segítette, a lassúbb, nehezebb, de természetesen hosszú távon egyedül eredményes oki terápiával szemben. Ennek káros hatásait ma már egyértelmûen látjuk. Ezt a tényt, kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az orvosi technika és a gyógyszeripar elképesztõ ütemû fejlõdése ellenére a civilizált világ lakosságának egészségi állapota rohamosan romlik. Az oki terápiák egyik igen fontos része a táplálkozás.
Szervezetünkben az emésztés igényli a legtöbb energiát. (Ezért álmosodunk el egy kiadós étkezés után).
Célunk: az étkezéssel energiát szolgáltatni a testnek, és csak annyi energia elhasználásra kényszeríteni az emésztés során, amennyi feltétlenül szükséges.

E filozófia szerint az ember szervezete természetes intelligenciájánál fogva képes arra, hogy egyensúlyban tartsa és megújítsa önmagát. Ennek feltétele a megfelelő táplálás és tisztítás.
A modern ember szervezete ebben az egyensúlyért folytatott küzdelemben segítségre szorul, mert egészségünket folyamatosan károsítjuk mesterséges anyagok, gyógyszerek és vegyszerek - hatalmas dózisaival. Ebben a fokozottan szennyezett világban rengeteg kihívásnak és stressznek vagyunk kitéve. Szervezetünk megbomlott egyensúlyát azonban helyreállíthatjuk.